Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τους Ευρωπαίους – Ψάχνει απεγνωσμένα για plan c

Ολοένα και μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλπουμ, να διατυπώνει σήμερα πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελλάδας για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης προκειμένου να κρατηθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ, ενώ επαναδιαπραγματεύεται τους όρους του χρηματοδοτικού προγράμματος.


 «Δεν δεχόμαστε συμφωνίες – γέφυρα», πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμλπουμ από τη Χάγη.
Η Ελλάδα απέτυχε για ακόμα μία φορά να πείσει τους Ευρωπαίους για τα σχέδιά της σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Η επόμενη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες στο έκτακτο Eurogroup, όπου ο Γιάννης Βαρουφάκης θα έρθει αντιμέτωπος με 18 ομολόγους της Ευρωζώνης.

Εξαιτίας της αντιπαράθεσης αυτής που έχει ξεσπάσει, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα, αν δεν υπάρξει τελικά μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες,» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και προειδοποίησε ότι μια συζήτηση σχετικά με τους όρους του προγράμματος διάσωσης θα σήμαινε πως «δεν μιλάμε πλέον για μια απλή επέκταση»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου