Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ηράκλεια Ένωση Αττικής - Δελτίο Τύπου - "Μικρές Ανθρωπιστικές Οργανώσεις"

Η.Ε.Α.
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2016

Μικρές Ανθρωπιστικές Οργανώσεις

Αθέατες οργανώσεις, αθέατη κοινωνική προσφορά από μικρές εθελοντικές οργανώσεις που είναι αόρατες για την κρατική γραφειοκρατία.

Πόσοι και πόσες εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης οικογενειών και ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες, φυλακισμένοι και οι οικογένειες τους, οικογένειες που συντηρούν άτομα με χρόνιες και βαριές παθήσεις, ανήλικοι πρόσφυγες κ.λπ…

Παρακολουθούμε βεβαίως την συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων των νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες, είτε αυτοί είναι κάτοικοι, είτε εθελοντές και από το εξωτερικό. Αυτές οι εθελοντικές οργανώσεις που απασχολούν εκατοντάδες άτομα σε όλη τη χώρα, απλώς δεν υφίστανται στον χάρτη των υπουργείων και δεν έχουν καμιά κρατική υποστήριξη. Μερικές υποστηρίζονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι από το ελληνικό κράτος. Αντιθέτως το κράτος διαθέτει προγράμματα πολλών εκατομμυρίων στους λεγόμενους «κοινωνικούς» εταίρους.

Αν εξαιρεθεί η εκκλησία και οι μεγάλες διεθνείς οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες προς αυτές τις ειδικές ομάδες, η κρατική γραφειοκρατία απουσιάζει συνειδητά, βαφτίζει όλες αυτές τις οργανώσεις «ΜΚΟ» και τις βάζει στο μαύρο πίνακα. Επειδή δεν διαφαίνεται τίποτε στον άμεσο κρατικό σχεδιασμό για αυτές τις μικρές ανθρωπιστικές οργανώσεις, η μόνη ελπίδα είναι να συνενωθούν σε ευρύτερα δίκτυα ώστε να αποκτήσουν τη δύναμη για να απευθυνθούν είτε στο κράτος, είτε απευθείας στην  Ευρωπαϊκή Ένωση για να διεκδικήσουν τους πόρους που τους ανήκουν και έχουν σχεδιαστεί για αυτούς. Τονίζουμε την ανάγκη συνεργασίας όλων των μικρών ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να δώσουμε σαφές μήνυμα και στο κράτος και στην κοινωνία, για ενότητα και εγρήγορση για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια σημερινά κοινωνικά προβλήματα. Μόνο η «ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να αποδώσει καρπούς.

«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία». Μ. Κατσαρός

Νικόλαος Gylsen Zhllima
Πρόεδρος της Η.Ε.Α.

τηλ. 6980909119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου