Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Το ιστορικό χρέος προς την αλήθεια η φυγή προς τα εμπρός ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



του Βασίλη Τακτικού   


Μετά τρία χρόνια ανακύκλωσης του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού και προσωπικού, με τα ψέματα και τον ανορθολογισμό που επεκράτησε μετρώντας, μόνο το κομματικό κόστος –όφελος φαίνεται πλέον ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το χρέος της χώρας και οι συνέπειες της διαρκούς λιτότητας και φτωχοποίησης του πληθυσμού, χωρίς να ξεπληρώσουμε το ιστορικό χρέος προς την αλήθεια και τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση.
Το  «δημοψήφισμα» που κατασυκοφαντήθηκε προβάλλει τώρα ως πιο ρεαλιστική και πειστική λύση.
Μονοκομματικές Κυβερνήσεις του 35% η και συνεργασίας του 40%δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Χωρίς τη πολιτική ηγεμονία της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού σε ένα εθνικό σχέδιο και ενιαία πρόταση είναι αδύνατη η φυγή προς τα εμπρός. Για αυτό επιβάλλεται η κοινωνική δυναμική μέσω των δημοψηφισμάτων.
ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ -Παπανδρέου για να αποφύγουν το ρεζίλι της Κυριακής

Την τελευταία βδομάδα, ξεκινώντας από τη Κυριακή που πέρασε, οι δημοσκοπήσεις των συστημικών μέσων άρχισαν βαθμιαία να δίνουν μισή μονάδα πάνω στο Κίνημα Παπανδρέου, έτσι ώστε η πρόγνωση που έδιναν για 2,5 % κατά μέσο όρο έγινε 3% που δείχνει ότι Κόμμα μπαίνει στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή βέβαια, οι κρυφές δημοσκοπήσεις των μεγάλων Κομμάτων όπως διέρρευσαν στη δημοσιότητα του έδιναν από 3,5% έως 5,5% προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.
Τι προκάλεσε αυτή την βαθμιαία βελτίωση των προβλέψεων από τα μεγάλα «Μέσα» που κατά γενική ομολογία απεχθάνονται την επιστροφή Παπανδρέου στη κεντρική πολιτική σκηνή με ένα ποσοστό το οποίο θα του επιτρέπει αυτόνομη παρουσία;
Τι “υποχρέωσε” μέχρι και τη GPO του MEGA– λόγω της αδιαμφισβήτητης ισχυρής τάσης υπέρ του Κινήματος που καταγράφεται παντού στην κοινωνία – να δώσει για πρώτη φορά 3% στον Γιώργο Παπανδρέου;
Είναι πρόδηλο ότι το ποσοστό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο εάν λάβουμε υπόψη τη προϊστορία αυτού του «μέσου» στη πρόθεσή του να χαμηλώνει τα ποσοστά Παπανδρέου, αρκεί να θυμηθούμε το 2007 με ποιο τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το Βενιζέλο.
Κατά την άποψη όλων αυτών που βρίσκονται κοντά και υποστηρίζουν το Κίνημα δεν είναι μόνον η καλή παρουσία του Παπανδρέου τη τελευταία βδομάδα στη τηλεόραση και τις δημόσιες ομιλίες του Παπανδρέου που αντικειμενικά έδωσαν πόντους στο Κίνημα, αλλά και ο φόβος της μεγάλης απόκλισης των δημοσκοπήσεων από τα πραγματικά αποτελέσματα της Κυριακής. Ο φόβος να μην γίνουν ρεζίλι.

Μια απόκλιση μέχρι δύο μονάδες κάπως θα μπορούσαν να τη δικαιολογήσουν, αλλά μια απόκλιση πάνω από αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα αξιοπιστίας για τις ίδιες τις εταιρείες και το ρόλο τους.
Άλλωστε, ο πόλεμος των εντυπώσεων και πόλεμος σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης γίνεται για να κάμψει το ηθικό και τη ψυχολογία ενός πολιτικού χώρου που προέκυψε αίφνης και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.
Μπροστά στο γεγονός να μην επαληθευθεί ο στόχος να καθηλώσουν το Κίνημα, ακυρώνεται εκ των πραγμάτων η όλη σκηνοθεσία, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτό συνεχίσει να ανεβάζει ποσοστά, τότε οι δημοσκόποι είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν στάση.
Έτσι ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού απέτυχαν να καταστήσουν ανάχωμα τις αρχικές περιοριστικές δημοσκοπήσεις για το Κίνημα, τώρα καθώς πηγαίνουμε προς τη κάλπη αρχίζουν να διορθώνουν τα προγνωστικά τους.

Β.Τ

Πηγή: epikairo.gr